Sari la conținut

BASCHET FEMININ. România îşi începe la Oradea campania pentru Eurobasket 2019

Naţionala de baschet feminin a României îşi începe la Oradea drumul spre Eurobasket 2019. Sâmbătă, în Arena "Antonio Alexe", "acvilele" întâlnesc Slovenia, principala contracandidată la un loc de calificare la turneul final. Din grupa E mai fac parte Franţa şi Finlanda. Cele mai bune şase locuri doi din cele opt grupe de calificare se vor califica la Eurobasket.

baschet feminin

sursa: Facebook FR Baschet

"E o victorie importantă, necesară, pentru că Slovenia este principalul nostru contracandidat, teoretic, după primele calcule ale hârtiei la locul doi. Într-o grupă în care, tot pe hârtie, favorită este Franța", susţine Traian Racu, de la Departamentul de Comunicare al FR de Baschet.

Partida de la Oradea va reprezenta jocul de debut la cârma naţionalei pentru Dragan Petricevic, tehnicianul bosniac care antrenează de 20 de ani în România.

"Personal sunt foarte emoționat pentru că am ocazia să reprezint România în orice domeniu, nu doar pe cel sportiv, eu fiind un român adoptat", a declarat Dragan Petricevic.

Selecţionerul României va miza în acest calificări pe ce are mai bun baschetul feminin românesc la această oră. Din lot nu lipsesc Gabriela Mărginean, Sonia Ursu sau Elisabeth Pavel, dar şi americanca naturalizată Ashley Walker.

"Grupa este grea, fiecare meci este greu, dar nu intrăm cu capul plecat. Avem primul meci acasă care ne ajută tot timpul. (...) Vom da tot ce putem și sperăm ca rezultatul să fie de partea noastră", spune Gabriela Mărginean, căpitanul României.

Jocul de la Oradea va fi transmis, sâmbătă, la Digisport, de la ora 18. Pentru al doilea meci din grupă tricolorele se deplasează în Franţa, unde întâlnesc selecţionata Cocoşului Galic pe 15 noiembrie.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă