BIHOR. Grădiniţă nouă, inaugurată la Diosig

Data actualizării: Data publicării:
gradinita Diosig

După nouă ani de aşteptări, şcoala din comuna Diosig a primit un cadou de sărbători: o clădire nou-nouţă. Proiectul a fost depus în 2008 şi a costat aproximativ 200 de mii de euro, cu bani veniţi de la Ministerul Educaţiei. Noul imobil are patru săli unde vor învăţa câteva zeci de copii de grădiniţă. Încăperile pot fi folosite începând de anul viitor, după ce vor fi mobiliate şi utilate.

Construcţia clădirii a început anul trecut şi a fost finalizată luna aceasta. Patru săli de grădiniţă îi vor primi pe copii începând cu următorul an şcolar, până când va fi mobilată şi utilată.

"Într-adevăr, a fost foarte lung acest drum din 2008-2009, până în 2017, luna decembrie, când am reuşit să recepţionăm această clădire", spune Atilla Mados, primarul comunei Diosig.

"Proiectul va mai necesita şi alte investiţii şi rămâne ca noi, şcoala, să continuăm să primim cadoul şi să îl folosim, să îl amenajăm, să îl decorăm, să îi dăm viaţă şi să îl folosim pentru copiii noştri", a declarat Octavian Florin Hus, director adjunct al şcolii din Diosig.

Proiectul a costat aproximativ 200 de mii de euro, bani de la Ministerul Educaţiei, şi a fost finalizat după nouă ani.

"Eu cred că povestea acestei clădiri e o mare povaţă pentru noi toţi. Ceea ce este important, trebuie să credem că dacă sădim la un moment dat orice în viaţă, atunci din acel ceva, adică acea sămânţă la un moment dat se poate realiza un lucru mare, un copac frumos sau o investiţie", a precizat Szabo Odon, vicepreşedintele comisiei de învăţământ din Parlament.

La grădiniţa din Diosig sunt înscrişi aproximativ 80 de copii.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri