BIHOR. Şoferul unei autoutilitare a murit după ce s-a ciocnit cu un TIR pe DN79

Data actualizării: Data publicării:
N16_ACCIDENT_LES-BETA_270317

Grav accident în această dimineaţă, pe DN79 Oradea - Salonta, în zona localităţii Leş. Şoferul unei autoutilitare care transporta butelii de oxigen a murit după ce a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un TIR. A fost nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare pentru a-l scoate din maşina făcută zob. Traficul în zonă a fost deviat pe drumuri secundare până la finalizarea cercetărilor.

N16_ACCIDENT_LES-BETA_270317

Investigaţiile poliţiştilor arată că, la ieşirea din localitatea Leş spre Oradea, autoutilitara condusă de un bărbat de 51 ani a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un autotren care circula regulamentar. Şoferul TIR-ului a încercat să evite impactul şi a intrat în parapetele de la marginea drumului.

"Un conducător auto care, circulând dinspre Salonta către Oradea, ajungând la ieşire din localitatea Leş, pătrunde pe sens opus şi intră în coliziune frontală cu un ansamblu care circula dinspre Oradea spre Salonta. În urma accidentului a rezultat decesul pe loc al conducătorului auto", a descris accidentul inspectorul Sorin Indrieş, de la Poliţia Rutieră Bihor.

"Echipajul de descarcerare grea a procedat la evacuarea corpului neînsufleţit al şoferului autoutilitarei. De asemenea, echipajul de stingere a asigurat la faţa locului măsurile de apărare împotriva incendiilor, întrucât existau scurgeri de combustibil pe carosabil", a transmis căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Şoferul autotrenului a suferit răni uşoare şi a refuzat să meargă la spital. Anchetatorii urmează să afle din ce cauză s-a produs accidentul. Sunt luate în considerare atât viteza neadaptată la condiţiile de trafic, cât şi oboseala şoferului.

"Persoana e încarcerată acolo, până nu se termină măsurătorile nu o scoate afară. Am înţeles că...se presupune că ar fi adormit", spune un şofer.

Zona în care s-a produs accidentul este una periculoasă, spun localnicii.

Din cauza accidentului, circulaţia pe DN79 a fost întreruptă până la finalizarea cercetărilor. În acest interval traficul a fost deviat pe drumuri secundare.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri