Sari la conținut

BIHOR | Un TIR a luat foc pe DN1, la limita cu judeţul Cluj. Traficul e îngreunat

Traficul rutier pe DN1 Oradea – Cluj-Napoca, la kilometrul 564, în zona Piatra Craiului, se desfăşoară alternativ din cauza unui incendiu care a cuprins un autotren. Potrivit Centrului InfoTrafic al Poliţiei Române, focul nu a produs victime, iar pompierii acţionează pentru stingerea incendiului.

imagini: Petru Nicolae Hais, via alesdonline.ro

Incidentul s-a produs după ora 6, din motive care urmează să fie stabilite ulterior. Într-o declaraţie pentru EuropaFM, căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", a precizat că la sosirea pompierilor, flăcările afectaseră deja atât cabina, cât şi jumătate din remorcă. Nicio persoană nu a fost rănită.

Două autospeciale cu apă şi spumă de la Aleşd au fost trimise în zonă şi a fost alertat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bulz. TIR-ul era încărcat cu parchet melaminat, a precizat căpitanul Roşca.

"Forțele de intervenție au acționat (...) reușind să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, în aproximativ 25 de minute. (...) În urma incendiului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit electric, au ars capul tractor, circa 50% din prelata semiremorcii autotrenului și s-a degradat aproximativ jumătate din marfa transportată, pompierii reușind să salveze circa 12 metri cubi de furnir", a transmis purtătorul de cuvânt al "ISU Crişana".

2

"După ce ansamblul de vehicule va fi scos în afara carosabilului, circulaţia va fi reluată normal", a transmis Centrul InfoTrafic la ora 7 şi într-o informare actualizată la ora 7:45.

Editor web: Adrian Laboş