Bihorul şi judeţele din nord-vestul României au pierdut zeci de mii de locuitori

Data publicării:
recensamant vo
De exemplu, în Bihor trăiesc acum 575.398 de persoane, faţă de 600 de mii în 2002 sau aproape 640 de mii în 1992.
În judeţul Cluj, populaţia a scăzut de la 736 de mii acum 19 ani, la 691 de mii în prezent, în timp ce în cele două decenii populaţia Maramureşului a ajuns de la 540 de mii la 478 de mii.
Sălajul rămâne unul dintre cele mai mici judeţe, cu 224 de mii de locuitori, în timp ce Satu Mare a pierdut peste 50 de mii de locuitori şi are acum 344 de mii.
În ceea ce priveşte împărţirea românilor în funcţie de mediul în care locuiesc, se observă aceeaşi scădere. În judeţele din nord-vestul ţării, populaţia de la oraşe şi cea de la sate a scăzut în medie cu câteva mii persoane, în fiecare judeţ. 
Singurele excepţii le constituie judeţele Maramureş şi Cluj. În primul caz a crescut numărul locuitorilor din oraşe, care a ajuns acum la 275 de mii de persoane. În Cluj, în schimb, o creştere uşoară a cunoscut-o populaţia de la sate, care a depăşit acum 232 de mii de persoane.
În ceea ce priveşte împărţirea pe sexe, numărul femeilor este mai mare decât cel al bărbaţilor. Cea mai mare diferenţă este în Cuj, de 26 de mii de persoane în favoarea reprezentantelor sexului feminin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri