Sari la conținut

Concurență la Medicină, în Oradea. Peste 1000 de candidați s-au înscris pe cele 485 de locuri

Mulți dintre cei veniți la înscrieri privesc facultatea din Oradea ca pe ultima șansă de a deveni studenți. Asta pentru că nu au reușit să treacă examenul de admitere la alte centre universitare din țară.

"Inițial am dat la Tîrgu Mureș. N-a fost cu noroc și totuși fiind la o săptămână distanță e ok să mai ai încă o șansă și să nu pierzi încă un an."

Un tânăr s-a înscris la Oradea după ce a ratat admiterea la Cluj-Napoca: "Am luat 7, 71. Ultima medie a fost 7, 87 și am ales să vin și la Oradea. Și Oradea e centru bun. Are o oarecare vechime și sperăm că se face treabă bună și aici."

Printre candidați au fost câțiva care au recunoscut că facultatea din Oradea a fost din start prima opțiune.

"Sunt din Zalău și am ales Oradea deoarece aici mi-am dorit să intru."

Unii au venit din afara țării ca să învețe medicina la Oradea.

"- Vin din Franța, de lângă Paris, și e o plăcere să vin în Oradea.
- De ce ai ales Oradea?
- Am ales-o pentru că am auzit multe lucruri bune de acest oraș."

Numărul mare de înscriși e motiv de bucurie pentru conducerea facultății.

"Joi, la ora 16, când s-a înschis secretariatul, am avut în total 1030 de înscriși pe cele 485 de locuri", confirmă Anamaria Pallag, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea.

Cea mai mare concurență e la specializarea medicină generală în limba română unde joi erau înregistrați 444 de candidați pe 140 de locuri. La medicină dentară, pe cele 85 de locuri concurează 234 de persoane. Examenul de admitere se va da luni, 27 iulie. 

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboș