Controale în şcolile din Bihor. Prefectul Claudiu Pop a mers pe teren să vadă condiţiile din sălile de clasă

Data publicării:
CONTROL SCOLI 120913

Controlul prefectului de Bihor a început la grădinița din Săbolciu, unde nu exista gard, iar copiii pot ajunge uşor în şoseaua aflată în apropiere.

"Nu puteam fi de acord ca grădiniţa să se deschidă dacă nu există această împrejmuire", spune Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor.

"Pericolul era să iasă copiii în şosea sau să se joace cu mingea printre maşini. Am schimbat vechiul gard, acum e nou, conform normelor", explică Aurel Popa, primarul comunei Săcădat.

Tot la Săbolciu, inspectorii sanitari au descoperit şi alte neajunsuri.

"Rezervorul pentru spălat mâini nu este corespunzător, e ruginit în interior, este murdar, iar ligheanul pentru colectarea apelor este crăpat", a observat Marina Micu, inspector în cadrul DSP Bihor. În replică, primarul comunei a precizat că în Săbolciu nu există reţea de apă potabilă.

"Problemele constatate se vor remedia în cursul zilei de vineri", a promis Gabriela Târţiu, directoarea Şcolii din Săcădat.

Şcoală cu acoperiş stricat în Urvind

La grădiniţa din Urvind, inspectorii au descoperit că apa pătrunde la fiecare ploaie în holul clădiirii din cauza acoperişului stricat. Mirosul de mucegai este foarte puternic. "Am primit un avertisment şi avem termen 10 zile să remediem", spune Ana Poţclean, directoarea grădiniţei din Urvind.

În ciuda numeroaselor deficienţe găsite, prefectul Pop speră ca acestea să fie remediate până luni: "În proporţie de 99%, şcolile se vor deschide la timp. Avem o singură situaţie, la Dumbrava, unde nu s-au finalizat încă lucrările de modernizare."

Echipele Direcţiei de Sănătate Publică continuă verificările în şcolile cu probleme, urmând ca prefectul să decidă dacă nu va permite unor unităţi să îşi primească elevii pe 16 septembrie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri