Din 21 de angajaţi ai Gărzii Financiare Bihor, doar 4 au trecut examenul pentru noua Direcţia Antifraudă

Data publicării:
garda financiara

Instituţie desfiinţată, Garda Financiară mai "trăieşte" doar în mediul virtual. Cu un simplu clic oricine poate afla de pe site-ul comisarilor modul de organizare a Gărzii Financiare şi atribuţiile acesteia. La rubrica activitate, figurează acţiuni mai vechi, situaţie explicabilă prin dispariţia instituţiei.

Măsura este considerată de mulţi comercianţi o adevărată gură de oxigen. "Sută la sută că este mai bine, că este mai linişte."

"Era cea mai temută instituţie. Nu ştiu ce va urma, suntem mai liberi."

"În nici într-un caz nu se poate vorbi de un vid de control. Inspectorii fiscali îşi fac atribuţiile, dar celelalte atribuţii ale Gărzii vor fi preluate de administraţiile antifraudă", dă asigurări Marius Fandly, adjunct al șefului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor.

Dar această direcție antifraudă abia acum se constituie, iar cei 21 de angajaţi ai fostei Gărzi Financiare au susţinut exemen pentru a fi admişi în noul corp de control fiscal. Doar patru dintre ei au reuşit să treacă probele. 

Deocamdată, peste 30 de angajaţi ai Finanţelor Publice au preluat responsabilitatea controlului tuturor camioanelor care tranzitează vămile din Bihor.

reporter: Bogdan Costea
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri