Doi dintre cei mai importanți jucători de handbal din Oradea au înființat un club dedicat copiilor

Data actualizării: Data publicării:
sport handbal copii AS Triumph
foto: Facebook AS Triumph Oradea

Handbalul are viitor în Oradea. Doi dintre cei mai importanți jucători ai echipelor locale CSU şi CSM, Cipriana Petric şi Devid Munea, au îmbrățișat și meseria de antrenor și au pus bazele celui mai tânăr club orădean, Triumph.

„Gândul de a înfiinţa propria noastră asociaţie sportivă a pornit de la tatăl meu, care din păcate nu mai este. Împreună cu Devid am hotărât să facem clubul acesta", a dezvăluit Cipriana Petric, antrenoarea CS Triumph Oradea.

În paralel cu evoluțiile la echipele lor de club, Petric și Munea vor să le dezvăluie micilor sportivi tainele handbalului.

„Îmi aduc aminte de perioada mea de la începutul handbalului şi mi s-a părut totul mai uşor pentru antrenorul care ne-a oferit informaţia, dar este o muncă foarte grea pentru că e abecedarul handbalului", susține Devid Munea, antrenorul CS Triumph Oradea.

„Vrem să-i învăţăm să crească cu acest sport, nu vrem să-i obligăm. Mai mult vrem să ne jucăm", a completat Cipriana Petric.

De la cea mai mică jucătoare, care are doar cinci ani, până la cea mai experimentată componentă a clubului, totul pare o joacă. Însă visul lor este unul comun: să ajungă printre cei mai buni handbaliști din România.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri