Elevii vor plăti Bacalaureatul de la a treia încercare

Data publicării:
bac-50670

Examenul de Bacalaureat e gratuit doar la primele doua incercari. Pentru a recupera o parte din chetuielile de organizare incepand cu a treia, fiecare candidat va fi obligat sa plateasca o taxa de 230 de lei. Valoarea acesteia poate sa scadă în funcţie de numărul de probe sustinute .

'' Candidaţii din promoţiile anterioare care au susţinut proba de Bacalaureat dacă au căzut la Bacalaureat de două ori a treia oară vor trebui să plătească o sumă de 230 de lei. În cazul în care nu vor susţine toate probele atunci această sumă se va împărţi la numărul de probe susţinute '' a afirmat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bihor

Suma este una modică susţin atât elevii cât şi profesorii. Mai multe programe care să permită pregătirea viitorilor candidaţi ar fi o decizie mult mai apreciată de cadrele didactice.

Judeţul Bihor s-a clasat, anul trecut, printre primele cinci judeţe în ce priveşte promovabilitatea la examenul de Bacalaureat. Chiar şi aşa din cei 6800 de candidaţi înscrişi, 2400 au picat examenul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri