Fără apă în case, cu conductele gata

Data publicării:
piatra craiului

În acest moment, 12 familii norocoase, care au case în partea de la baza pantei, au apă, dar cu o presiune mult mai mică decât cea normală. Locuitorii celorlalte patruzeci de case vin de mai multe ori pe săptămână la vecini, ca să îşi aducă apă pentru spălat şi băut. Cu o săptămână în urmă, a fost finalizată şi construcţia staţiei de pompare, însă aceasta nu a fost pusă în funcţiune.

"Din lipsa banilor ne-am blocat în acest stadiu. Nu am fost plătiţi. Subantrepenorul meu pe partea electrică nu are nici el banii necesari pentru a plăti Electrica, astfel încât staţia de pompare să fie racordată electric", explică Oana Ailenei, reprezentantul firmei executante.

Constructorul staţiei de pompare nu va face racordurile până nu i se plăteşte milionul de lei pe care îl mai datorează Primăria, respectiv Compania de Apă. Utilajele firmei stau şi acum în stradă, însă constructorul ameninţă că abandonează şantierul.

"Lucrările pe strada Piatra Craiului, ca de altfel din zona dealului, sunt finanţate dintr-un program cu finanţare de la Ministerul Mediului, finanţare care acum întârzie", spune Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

Edilii promit că vor face demersuri la minister pentru a rezolva situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri