Sari la conținut

FUTNET. Cupa Mondială câştigată de Tengo, expusă la Salonta

Trofeul Cupei Mondiale la futnet, câştigat săptămâna trecută de clubul sportiv Tengo Salonta, a fost expus vineri după-amiază în centrul oraşului bihorean. Cupa, ce măsoară aproape un metru şi jumătate, a fost rapid adoptată de salontani.

„Este o muncă de 25 de ani în urma noastră. Ce să vă spun, încetul cu încetul am reuşit să urcăm, să intrăm în elita cluburilor în futnet, deşi şi futnetul se dezvoltă foarte rapid", spune Vasile Sorean, antrenorul Tengo Salonta.

Obişnuit cu marea performanţă în futnet, unde ani la rând a fost campion european şi mondial, Georgel Bobiş consideră că trofeul Cupei Mondiale este o încununare a unei cariere de 20 de ani.

„Un succes al anilor petrecuţi pe terenul de joc şi (...) era singurul trofeu care a lipsit din palmares."

Câştigat în premieră de o echipă românească, Cupa Mondială reprezintă o mândrie şi pentru municipalitatea salontană.

„Pentru noi, din România, acest lucru trebuie să însemne ceva. Trebuie să subliniem că, dacă faci ceva cu inimă, din interior, atunci poţi să baţi pe oricine. Este o atitudine de spartan pe care noi trebuie să o adoptăm în fiecare clipă în ţara asta”, a declarat Laszlo Török, primarul municipiului Salonta

Tengo Salonta a fost în anii trecuţi prima echipă din România care a reuşit să acceadă în grupele Ligii Campionilor la fotbal-tenis.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş