Sari la conținut

Ghid electronic de orientare. Oradea City App oferă informaţii despre toate obiectivele din oraş

Ghidul electronic Oradea City App poate fi descărcat gratuit de Google Play sau App Store. Aplicaţia dispune şi de un sistem de alertă care anunţă din timp utilizatorii despre spectacolele, concertele sau alte evenimente care au loc în oraş. În plus, oferă informaţii şi despre zonele cu locuri libere de parcare.

"Orice informaţie din interiorul aplicaţiei sau pe care o găsiţi în aplicaţie este informaţie georeferenţială, care are un punct pe hartă ceea ce-ţi permite ca utilizator să-şi creezi un traseu către respectivul punct, fie el şi eveniment", explică Mihai Jurcă, managerul de proiect.

"Majoritatea turiştilor care se duc în oraşele necunoscute de ei folosesc internetul. Acest ghid ar fi chiar foarte folositor."

"Apar şi facilităţile legate de distracţie, de transport public, cât şi parcările. Veţi vedea o facilitate de a accesa bilet de tramvai, autobuz, respectiv de a plăti biletul direct din aplicaţie", detaliază Eduard Florea, administratorul public al oraşului.

Turiştii care caută obiectivele de vizitat pot seta în aplicaţie traseul şi în câteva secunde sunt ghidaţi cum să ajungă acolo. De asemenea primesc informaţii despre locurile şi clădirile vizitate.

„Clădirea a fost construită în anul 1899, iar pe atunci se numea Teatrul Orășenesc din Oradea. În doar câteva secunde pe o tabletă sau un telefon aceste date sunt la dispoziția turiștilor prin aplicația Oradea App. Dacă vizitați pentru prima dată Oradea, ea vă ajută să identificați și să aflați informații importante despre obiectivele turistice din oraș", spune Laura Breb, reporter Digi24 Oradea.

"Va avea posibilitatea unui ghid audio, la fel ca orice traseu sau tur ghidat într-un muzeu, şi aplicaţia va oferi posibilitatea celor ce o utilizează să asculte în căşti informaţii despre obiectivul pe care îl au în faţă", susţine managerul de proiect.

Aplicaţia oferă informaţii în trei limbi: română, engleză şi maghiară. Ghidul electronic Oradea City App a fost cumpărat de administraţia locală la pachet cu o altă aplicaţie şi împreună au costat 18 mii de euro.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş