Înghesuială la plata impozitelor. Sute de orădeni au venit la ghişee în prima zi pentru a plăti taxele

Data publicării:
impozite

Până la ora 12 pe la ghişeele Primăriei Oradea au trecut aproape 800 de contribuabili. Printre ei şi doamna Elisabeta, care a vrut să-şi achite datoriile chiar din prima zi. Îşi drămuieşte banii în aşa fel încât după sărbători să poată plăti taxele şi impozitele pe tot anul.

"În ianuarie plătesc în fiecare an. Cât aveţi de plată? Nu ştiu încă, anul trecut a fost 900 sau cât, acum mi se pare că e ridicat ceva", spune Elisabeta Ilis.

"Noi, ca pensionari, ne grăbim să achităm ce avem de achitat, numai patronii întârzie."

De dimineaţă cei mai conştiincioşi constribuabili au fost la ghișee la ora 7:30. "Noi i-am aşteptat, am fost pregătite din toate punctele de vedere. Au fost pline toate ghişeele? Da", spune Speranţa Nica, angajat al Primăriei Oradea.

"Aşa îmi place mie, în sensul că am plătit prima dată cablul, ziarele, am plătit şi asta, acuma mă duc să văd asigurarea."

Sorin Iacob, directorul adjunct al Direcţiei Economice din Primăria Oradea, susține că persoanele fizice care plătesc până la 31 martie integral impozitul pe clădiri, teren şi auto beneficiază de o bonificaţie de 10%. "Persoanele juridice care plătesc integral până la 31 martie impozitele pe teren, clădiri şi auto beneficiază de o bonificaţie de 5% din valoarea sumelor."

În Oradea sunt peste o sută de mii de contribuabili. Ca să evite aglomeraţia de la ghişee angajaţii primăriei îi sfătuiesc să plătească impozitele online.

reporter: Florina Fofiu
operator: Constantin Gheorghiţă

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri