Înghesuială la plata taxelor şi impozitelor

Data publicării:
stirea 204 20impozite-43823

Cei mai conştiincioşi sunt pensionarii care au venit la ghişee la primele ore ale dimineţii. Printre ei este şi Vasile Pater, care an de an vine în prima zi să achite impozitele. Ştie astfel câţi bani îi rămân pentru celelalte cheltuieli. Acum a făcut un calcul şi a aflat că va plăti mai mult la ghişeul Finanţelor locale.

"Musai să scăpăm de datoriile faţă de stat şi ce rămâne apoi ne ocupăm de alte treburi. Ce părere aveţi de scumpirea taxelor şi impozitelor? Nu e prea bine venită mai ales pentru pensionari", a spus Vasile Pater.

Şi Virgil Ivan a plătit printre primii, chiar dacă a stat la coadă câteva minute bune.

"Vreau să scap mai repede. Aţi adus bani mai mulţi că s-a scumpit? Normal că am adus, sunt pregătit pentru orice, nu se ştie, poate trebuie plătit mai mult, nu se ştie cât e, am înţeles că e mărit cu 16%, nu ştiu, e, nu e, să vedem", a declarat Virgil Iovan.

"Până la 10 şi 20, azi 14 ianuarie, au fost încasate un număr de 450 de persoane fizice , dintre acestea 280 achitând integral impozitul pe anul 2013", a declarat Tănase Miculescu - directorul adjunct al Direcţiei Economice din Primăria Oradea.

Tradus în bani asta, înseamnă peste o sută de mii de lei încasaţi în primele trei ore.

Anul acesta impozitele pe clădiri au crescut în Oradea cu 10% iar cel pe terenuri cu construcţii cu 16%. Asta înseamnă că pentru un apartament cu două camere locatarii plătesc acum cu 15 lei mai mult, iar la unul cu trei camere majorarea este de 16 lei. Din cauza scumpirii dărilor, reducerea pentru cei care plătesc până la sfârşitul lunii martie este de 10%, cu două procente mai mult faţă de 2012. Pentru firme bonificaţia este de 5%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri