Masă caldă pentru nevoiaşi. Autorităţile din Oradea împart mâncare şi haine celor fără adăpost

Data actualizării: Data publicării:
mancare oamenii strazi

Fără un acoperiş deasupra capului, în frig şi prin zăpadă, fără mâncare. Aşa arată o zi din viaţa oamenilor străzii, mai ales în ultima perioadă, marcată de temperaturi scăzute şi de ninsori. Ca să le vină în ajutor, autorităţile orădene le-au pregătit locuri în azilul de noapte şi le împart mâncare caldă.

O echipă mobilă a Administraţiei Social-Comunitare Oradea s-a oprit în această dimineaţă lângă Grădina Zoologică din Oradea. A adus cu un microbuz mai multe caserole cu două feluri de mâncare pe care le-a împărţit celor care s-au strâns în zonă.

"- E binevenită?
- Este, mulţumesc frumos şi sărbători fericite", spune o femeie.

"- Unde staţi peste noapte?
- Unde apuc, unde apuc.
- Şi e binevenită mâncarea pe care o primiţi?
- E foarte bine, dar cum, se poate aşa ceva, mai bun?"

"Zilnic avem 40 de porţii de mâncare, mâncare caldă, felul 1, felul 2, pregătită în caserole, cu tacâmuri de unică folosinţă şi o pâine pentru fiecare", a explicat Cosmin Galea, consilier în cadrul ASCO Oradea.

Astăzi nevoiaşii nu au primit doar mâncare, ci şi haine care să-i ajute să facă faţă mai uşor temperaturilor scăzute de afară.

"Am primit o pătură şi îi mulţumesc Domnului că am venit şi că m-a îndrumat încoace pentru că nu am alte posibilităţi."

"- Ce aţi primit, doamnă?
- Geacă faină.
- Aţi primit şi de mâncare?
- Da. Mi-au dat.
- Vă pare bine?
- Da, îmi pare bine că mai vin la noi."

"Uneori, când e nevoie, le aducem şi haine, când sunt condiţii meteo deosebite, când e foarte rece, alături de mâncare le mai dăm şi haine, câte o geacă groasă sau pături la cei care cer aşa ceva", spune Cosmin Galea.

Activitatea "Prânzul pe roţi pentru oamenii străzii" se va desfăşura până la începutul lunii martie a anului viitor. Este una dintre măsurile luate de autorităţile locale în sprijinul persoanelor vulnerabile.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri