Moș Crăciun, la Târgul de Crăciun din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
Mos Craciun targ6

După o călătorie lungă cu sania tocmai din Laponia, Moș Crăciun a aterizat la Târgul de Crăciun din Oradea, ca să treacă pe listă dorințele copiilor, iar în noaptea de Ajun să le pună cadourile sub bradul împodobit. Magia Crăciunului i-a fermecat și pe cei mari, care au venit să îl vadă și să se fotografieze cu bătrânul de la Polul Nord.

"- Ai fost cuminte, da?
- Da.
- Putem să o întrebăm și pe mami?
- Da.
- Da? Pe cuvânt? Bine! Să știi, când ajung la tine acasă o s-o întreb."

David Frențiu, un băiețel de opt ani, a fost cuminte tot anul, a învățat bine la școală și a ascultat de părinți. Așa că l-a așteptat nerăbdător pe Moș Crăciu și, împreună cu fratele lui mai mare, i-au spus ce cadouri speră să primească.

"- Astăzi m-am pregătit cu o scrisoare pentru Moșu`.
- Ce i-ai scris?
- I-am scris că vreau un Volvo Tehnic (un joc de lego - n.n.)", a spus David.

"Eu îmi doresc un lego tehnic de la Moș Crăciun. Eu consider că am fost cuminte anul ăsta și sper să îmi aducă", consideră Simion Frențiu, fratele lui David.

În jurul unui brad înalt și luminos, chiar în mijlocul Târgului de Crăciun din Oradea, s-au strâns să îl vadă și să se fotografieze cu Moșul copii și oameni de toate vârstele. Printre ei a fost și un spriduș din atelierul de cadouri din Laponia.

Mos Craciun targ2
Mos Craciun targ2

"Eu sunt Spiridușul lui Moșu` și am venit să împart bomboane la copii. E destul de frig, dar bucuria copiilor e bucuria noastră."

"- Îl așteptați pe Moșu` în seara de Crăciun?
- Da.
-E i, dar voi știți că eu am o echipă de spriduși care vă urmăresc în fiecare zi și vin să îmi spună dacă sunteți cuminți sau nu? De acolo știu eu cui trebuie să dau cadouri, unde să mă duc și adresele voastre."

"- Ce-ți dorești de la Moș Crăciun anul ăsta?
- O pușcă!
- Ce faci cu pușca?
- Mă joc bum, bum...
- Cum ți se pare Moș Crăciun?
- Frumos și cuminte", a promis un copil.

Cei mici și cei mari pot să îl întâlnească la Târgul de Crăciun pe moșul darnic de vineri până duminică, până pe 23 decembrie.

"- Vă invităm pe toți la târgul de crăciun din Oradea! Sărbători fericite tuturor!
- Ce ne aduce Moș Crăciun anul acesta?
- Fericire, în primul rând, bucurie în casele oamenilor, sănătate și multe cadouri, bineînțeles", a transmis Moș Crăciun.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri