Sari la conținut

ORADEA. Cinci candidaţi pe un loc la Medicină Generală

Medicina rămâne cea mai căutată facultate. O dovedesc sutele de tineri din întreaga țară care au susținut joi admiterea la facultatea de profil in Oradea. Cea mai mare concurenţă a fost, ca şi în anii trecuţi, la specializarea medicină generală. Cinci candidaţi s-au întrecut ca să prindă unul dintre locurile scoase la concurs. Rezultatele vor fi afişate vineri.

Însoțiți de părinți sau pe cont propriu, sute de candidați au venit la Oradea ca să își încerce norocul la facultatea de Medicină. Au reușit cu greu să-și stăpânească emoțiile și să se concentreze pentru testul grilă. Unii aveau deja experiența examenelor pe care le-au susținut zilele trecute în alte centre universitare.

"- Cum crezi că o să fie examenul?
- Sper să nu fie chiar atât de greu.
- Te-ai pregătit mult?
- Da.
- Cât ai alocat pregătirii? Știu că ai avut şi Bacalaureatul.
- Cam 70%."

"- Te-ai pregătit mult?
- M-am pregătit.
- Ai mai încercat şi la altă facultate?
- Da, am încercat şi la Timişoara şi nu am reuşit."

Cei mai mulți își doresc să studieze Medicina în paralel cu altă specializare, tot din domeniul medical.

"Având în vedere că eu merg în anul doi şi la radiologie, eu am mai trecut prin asemenea emoţii. Este un domeniu în care îţi poţi găsi un loc de muncă sigur."

Numărul locurilor scoase la concurs este constant în ultimii ani. Din cele 140 oferite la specializarea Medicină Generală, 80 sunt bugetate. Acestea au atras cei mai mulți candidați.

"641 pe 140 de locuri dintre care 14 sunt deja ocupate de cei care sunt pe cont propriu valutar. Trendul se menține la fel ca în toată țara, adresabilitate foarte mare pentru candidaţii care vor să urmeze o facultate sau universitate de medicină", spune Adrian Maghiar, decanul Facultăţii de Medicină Oradea.

Dupa-amiază, admiterea a continuat cu examenele la specializările Medicină Dentară și Farmacie. Miercuri, candidații au susținut probele la Asistență Medicală Generală, Tehnică Dentară, Radiologie și Imagistică, Nutriție și Dietetică și Balneokinetoterapie. Ultimii și-au aflat rezultate joi.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă