Sari la conținut

ORADEA. Rugăciuni pentru unitatea creştinilor

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor a început vineri seara cu o slujbă specială la Biserica cu Lună din Oradea. Alături de credincioşii din întreaga lume, orădenii s-au rugat pentru pace şi unitate.

"Ne rugăm la Domnul Iisus să ne ocrotească pe toți împreună."

"Cred că Dumnezeu ne-a făcut această favoare să ne închinăm fiecare în felul nostru. Până la urmă avem același Dumnezeu."

"Ceea ce trebuie să vedem noi, creștinii, în mod deosebit în această perioadă a octavei mondiale pentru unitatea credinței este acea punte de legătură care există în biserica lui Hristos", sfătuieşte Ovidiu Duma, preot greco-catolic.

"Rugăciunea este ea însăși legătură pe care o facem noi cu Divinitatea, indiferent dacă această divinitate o numim într-o modalitate sau alta", spune Dumitru Megheșan, preot ortodox.

Credincioşii din Oradea pot participa la slujbe în mai multe lăcaşuri de cult din oraş. Printre acestea se numără bazilica Romano-Catolică, Biserica Penticostală "Betania", Biserica Reformată Rit, cea Unitariană şi Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae sau sinagoga comunităţii evreilor mesianici.

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor se va încheia în 26 ianuarie.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Cristian Rusu