Sari la conținut

Orădenii, solidari cu victimele de la Colectiv. Peste 500 de persoane au aprins luni lumânări în Parcul 1 Decembrie

La eveniment a luat parte şi episcopul greco-catolic Virgil Bercea, care, după citirea numelor celor dispăruţi, a rostit în genunchi rugăciunea "Tatăl Nostru".

"Suntem multe persoane care am venit să aducem un ultim omagiu, pentru că și-au pierdut oameni tineri viața, oameni ce aveau tot viitorul înainte. Îi rog pe cei din București și din Oradea, care au peste 18 ani, să doneze sânge pentru oamenii care luptă pe viaţă și pe moarte acolo", spune Izabela Ciocnadi, una dintre inițiatoarele evenimentului.

"Vrem să depunem o lumânare, o floare, să ne rugăm pentru sufletele lor", o completează Maria Șimandi.

"La București s-a întâmplat un lucru îngrozitor, înfiorător, care a mișcat o țară întreagă și careare ecouri și în Oradea. Vrem să fie un eveniment colectiv pentru Colectiv, un eveniment pentru comunitate", a precizat şi Oana Ștafănică.

Sutele de orădeni prezenţi luni seară în Parcul 1 Decembrie au păstrat şi un moment de reculegere în amintirea celor care au murit în incendiu. În toată ţara, câteva mii de persoane au participat la marşuri şi au aprins lumânări în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în clubul Colectiv.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța

Pe aceeași temă