Sari la conținut

Parc din banii pentru gunoaiele clujenilor. Eco Bihor a investit o sută de mii de euro în spaţiile verzi din Oradea

Timp de trei luni, din iulie până în septembrie, maşinile de gunoi au navetat în fiecare zi între Cluj-Napoca şi Oradea. Zeci de mii de tone de deşeuri au ajuns la halda ecologică din Bihor. În schimb, administratorul depozitului de gunoi a primit patru sute de mii de euro.

"Circa 30 de mii de tone au fost recepționate, iar din valoarea adăugată am reușit să investim în municipiul Oradea în câteva destinații", a explicat Zoltan Pasztai, directorul Eco Bihor.

Una dintre investiţii a constat în amenajarea unui parc în Oradea. Peste 40 de mii de euro au fost alocaţi de Eco Bihor pentru plantarea a 40 de arbori, pentru locuri de joacă şi plantarea gazonului pe o suprafaţă de zece mii de metri pătraţi pe strada Octavian Goga.

"Pentru realizarea acestui proiect a fost ales un teren neamenajat pe care stăteau depozitate diverse materiale. După încheierea lucrărilor însă, în zonă au apărut locuri de joacă pentru copii, precum și terenuri de sport destinate tinerilor", a relatat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

Şi primăria a contribuit la amenajarea parcului: "A amenajat în parcul Octavian Goga două terenuri de sport, trei de baschet, unul de fotbal, a realizat partea de alei și accese la aceste terenuri, parcarea și trotuarele, precum și țarcul pentru câini", a precizat Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Din banii obţinuţi din depozitarea gunoaielor venit din Cluj-Napoca, au mai fost amenajate locuri de fitness în alte trei parcuri din Oradea şi a fost plantat un gard verde. În total, aproximativ 100 de mii de euro au fost investiţi de administratorul haldei ecologice în zonele verzi din oraş.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță

Pe aceeași temă