Păşune în flăcări. Peste 8 ore s-au luptat pompierii să stingă incendiul

Data actualizării: Data publicării:
incendiu Forau (2)

Un incendiu de amploare a cuprins miercuri o păşune comunală de lângă localitatea bihoreană Forău. Echipajele Gărzii de Pompieri Tinca au intervenit timp de 8 ore şi jumătate ca să stingă focul.

incendiu Forau (1)
incendiu Forau (1)

Acțiunea a fost îngreunată de faptul că flăcările au cuprins o suprafaţă aflată pe un deal, iar salvatorii au avut parte de vizibilitate scăzută din cauza fumului dens şi a suprafeţei mari cuprinse de foc.

În acelaşi timp în care încercau să oprească flăcările, pompierii au acţionat şi pentru protejarea a 20 de gospodării aflate în apropierea focarelor.

„Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, s-a soldat cu arderea vegetației uscate, lăstărișului și mărăcinișului pe o suprafață de aproximativ 80 de hectare”, a transmis căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Pompierii le reamintesc celor care vor să cureţe terenurile cu ajutorul făcului, că au nevoie de acceptul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi de permisul de lucru cu focul. Acest din urmă document este emis, prin grija primarului, de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri