Percheziții în Alba și Bihor pentru desființarea unei rețele de trafic cu substanțe pentru fabricarea drogurilor

Data publicării:
anfetamina

foto: internet

Procurorii din cadrul DIICOT - Structura Centrală susțin că din rețeaua cu ramificații internaționale făceau parte, pe lângă cetățeanul belgian, alte patru persoane, fiecare cu atribuții strict determinate.

Ca să aducă din China substanțele necesare fabricării drogurilor sintetice, suspecții au folosit mai multe firme care le aparțineau. Astfel, în 2012 și 2013, au importat din Asia, folosind documente vamale nereale, mai multe substanțe destinate producerii de droguri sintetice de mare risc (amfetamină, metamfetamină, MDMA).

Ajutați de alte persoane, cei cinci au declarat autorităților vamale române că au importat substanțe care se folosesc la fabricarea articolelor din cauciuc de înaltă calitate.

"Cantitatea totală de pre-precursori şi precursori de droguri importată în perioada menţionată este de aproximativ 11 tone. Valoarea de piaţă a drogurilor obţinute din prelucrarea precursorilor este de peste 60 de milioane de euro", se arată într-un comunicat al DIICOT.

În această anchetă, procurorii șim polițiștii antidrog au coopoerat cu Direcţia Operaţiuni Speciale, Europol şi SELEC (Southeast European Law Enforcement Center).

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri