PET-urile vor deveni bărcuțe

Data publicării:
stirea 204 20ecotop-42640

Ca să îi convingă pe elevi să colecteze selectiv, reprezentanții Ecotop organizează un concurs care să le pună școlarilor imaginația la treabă. Aceștia vor aduna hârtie și pet-uri, pe care le vor transforma în barcă sau orice alt mijloc de navigație. Fiecare clasă înscrisă în concurs va confecționa o ambarcațiune din flacoane.

Eleonora Mircescu - președintele Ecotop

"Ideea va fi să le lansăm să vedem dacă plutesc și cea mai originală creație va fi premiată și clasa care va avea cea mai originală ambarcațiune va fi premiată cu o excursie la centrul nostru de la Damiș. "

Motivul pentru care fundația ECOTOP a lansat acest concurs este creșterea nivelului de implicare al tinerilor în colectarea selectivă, dar și reciclarea deșeurilor. Primul pas a fost să discute cu elevii despre importanța colectării deșeurilor și înființarea unor cercuri de ecologie.

Eleonora Mircescu - președintele Ecotop

"Aceste cercuri de ecologie ar presupune un colț în școală unde copiii să aibă acces la materialele de popularizare legate de protecția mediului.Să ieșim cu copiii în aer liber să îi învățăm de ce trebuie practic protejată natura."

Școlile care doresc să facă parte din proiect se pot înscrie până la finele lunii februarie. Cinci școli din Bihor au luat deja startul pentru excursia promisă de organizatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri