Podul Centenarului, noul punct de atracție al Oradei

Data actualizării: Data publicării:
pod centenar

Podul Centenarului, construcţia prin care Oradea marchează cei o sută de ani de la Marea Unire, a devenit cel mai nou punct de atracție din oraș. Sute de orădeni au ieşit la plimbare, au admirat construcția luminată în culorile naționale și au făcut fotografii pe care le-au postat pe reţelele de socializare. Inaugurat discret cu trei zile înainte de 1 decembrie, doar pentru pietoni, podul va fi deschis traficului auto începând de luni.

Pe jos sau cu bicicleta, cu familia sau cu animalul de companie, orădenii au venit să admire Podul Centenarului.

„E foarte frumos, e foarte drăguț cu culorile astea!”

„Foarte frumos, interesant!”

„Noul pod iese cel mai bine în evidență noaptea, când este luminat în culorile drapelului național, pentru a marca Centenarul Marii Uniri. Acesta a fost deschis pietonilor miercuri seară, iar mașinile vor putea circula în zonă începând de luni dimineață, 5 decembrie”, a relatat Bianca Firezar, jurnalist Digi24 Oradea.

Cu o structură metalică de aproape 350 de tone, podul lung de 80 de metri și larg de 18 metri nu are niciun pilon de susținere în Crişul Repede. Construcția modernă a fst amenajată pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire.

„Am făcut câteva fotografii, podul mi se pare surprinzător, chiar o mare realizare pentru Centenar.”

„Mi se pare o idee excelentă și mai ales parcă se potrivește cu arhitectura aceastuia!”

Lucrarea a costat 11,3 milioane de lei și a fost terminată în mai puțin de un an, cu două luni înainte de termenul prevăzut în contract.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri