Policlinica din Satu Mare, renovată după 50 de ani

Data publicării:
policlinica Satu Mare 281014

Construită în 1963, clădirea Policlinicii din Satu Mare a beneficiat de-a lungul timpului doar de mici lucrări de întreţinere. Din acest motiv, după aproape 50 de ani de la inaugurare construcţia a ajuns aproape o ruină.

„A fost într-o stare deplorabilă, erau nişte condiţii absolut inumane de a desfăşura mai ales actul medical", îşi aminteşte Erika Venemozer, managerul Spitalului Judeţean din Satu Mare.

„Era destul de incomod, chiar neplăcut pentru unii pacienți, care se deplasează greu. Pentru cei vîrstnici, pentru cei cu afecţiuni locomotorii", spune Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Satu Mare.

Acum trei ani, clădirea din centrul oraşului a intrat în renovare. Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean au alocat 6 milioane de lei pentru refacerea instalaţiilor, a acoperişului şi a tîmplăriei. În interior a fost montată pardoseală nouă, iar faţada a fost reabilitată. Rând pe rând, mai multe cabinete au fost mutate de la spitalul judeţean în policlinica refăcută. De săptămâna trecută, cele 32 de cabinete care sunt dotate cu aparatură modernă le oferă pacienţilor analize şi consultaţii gratuite.

„Vom avea specialităţi noi, hematologia, neurologia, care nu au corespondent în structura noastră şi care au fost servicii foarte solicitate de sătmăreni", a precizat Paula Mare, director medical, Ambulatoriul Spitalului Judeţean Satu Mare.

În plus, bolnavii vor fi scutiţi de drumuri inutile prin oraş.

„Nu mai suntem nevoiţi să mai umblăm în trei locuri ca să facem tratamente sau diagnosticul."

„Trebuia să merg în trei locuri la DSP, la Spitalul Judeţean şi Spitalul Vechi."

„Foarte puţini pensionari ajung să-şi facă analizele gratuit.Vom vedea cît de gratuite vor fi aici."

La parterul policlinicii a fost amenajat un centru de recoltare a probelor pentru analize, un cabinet cu aparat Roentgen digital şi un compartiment pentru reabilitare medicală.

Prin reabilitarea policlinicii, clădirea va avea 61 de incăperi, iar analizele vor fi făcute pe loc.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri