Protest al funcţionarilor DGASPC înaintea votării bugetului judeţului Bihor

Data actualizării: Data publicării:
protest DGASPC Bihor

Şedinţa Consiliului Judeţean Bihor a fost precedată de o acţiune de protest la care au participat peste 100 de angajaţi ai Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială.

Strânşi în faţa instituţiei, oamenii au afişat bannere prin care le transmiteau consilierilor PNL să voteze şi să valideze bugetul judeţului. Asta în condiţiile în care în luna martie funcţionarii au primit doar 70% din salarii, iar în această lună riscau să nu încaseze niciun ban dacă proiectul de buget nu ar fi fost votat.

În plus, Adrian Marcu, liderul de sindicat din cadrul Direcţiei, a luat cuvântul în timpul şedinţei pentru a le explica aleşilor care sunt riscurile în cazul în care CJ Bihor nu va avea un fond de salarii în luna mai.

"Dacă nu votaţi bugetul CJ Bihor, al DGASPC şi al instituţiilor subordonate vă bateţi joc de aceşti copii pe care îi aveţi în grijă şi pe care statul îi are în grijă prin asistenţii maternali profesionişti, vorbim despre peste 1000 de copii aflaţi în asitenţă maternală, îi aveţi pe cei din centrele de plasament. Neavând buget la DGASPC, nu se poate lucra."

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri