Protest pe centura Oradei. Camioanele au blocat joi întreaga şosea

Data publicării:
protest RCA 150916

Trafic îngreunat pe centura Oradei. În ciuda măsurii luate de Guvern de îngheţare pentru şase luni a tarifului RCA, transportatorii au protestat şi joi. Pentru a bloca circulația, șoferii s-au aliniat în mai multe coloane și au circulat cu viteză redusă. Astfel, o distanţă de cinci kilometri a ajuns să fie parcursă chiar şi în 45 de minute.

Câteva sute de camioane de mare tonaj s-au strâns pe centura orașului pentru a trage un nou semnal de alarmă. Șoferii și patronii firmelor de transport sunt în continuare nemulțumiți de felul în care sunt tratați de membrii Guvernului.

Oamenii se plâng că au fost obligați să plătească de la un an la altul o poliță tot mai mare. În unele cazuri, asigurarea RCA a unui camion a costat anul trecut 4.500 de lei, iar în 2016 suma a urcat până la 20.000 de lei.

"Ce să facem? Patronii închid firmele, noi rămânem pe stradă fără locuri de muncă."

"Blocăm circualția, vama tot ce e nevoie. Se va rezolva situația când vor reduce prețurile, când vor avea grijă de șoferi, pentru că fără șoferi nu se poate face nimic în țara asta."

Cei mai indignați au fost șoferii care se aflau la volanul autoturismelor. Mulți au ales centura ocolitoare tocmai pentru a scăpa de aglomerația din oraș, dar s-au trezit într-o coloană fără ieșire. Au avut nevoie de multă răbdare, pentru că au fost nevoiți să stea în rând aproape o oră pentru a parcurge cinci kilometri de drum.

"Să vină tehnocrații să stea aici, nu noi; tehnocrații care s-au așezat la putere."

"Mergând pe jos ajungeam mai repede."

Astfel de proteste au avut loc joi în mai multe orașe din țară.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri