România, 11 medalii la Balcaniada de înot

Data publicării:
sport inot 270415

Cu un lot alcătuit din 27 de înotători, România a reuşit să cucerească un total de 11 medalii: cinci de aur, trei de argint şi trei de bronz. Aceste performanţe i-au adus clasarea pe locul patru în clasamentul pe naţiuni, după Grecia, Serbia şi Turcia.

„Ceea ce m-a impresionat a fost această echipă care a arătat ca o echipă, şi vorbesc atât de sportivi cât şi de antrenori. O echipă care s-a motivat şi automotivat şi sportivii între ei s-au motivat şi aproape toţi şi-au îndeplinit cele mai bune performanţe aici, la Oradea", a remarcat Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

„Chiar sportivii şi-au depăşit performanţele cu care au participat în această competiţie", a completat Viorel Bitang, secretar general al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Portdrapelul delegaţiei tricolore a fost piteşteanul Robert Glinţă, care a obţinut patru medalii de aur şi una de argint.

„În probele de 200 spate şi liber am reuşit cele mai bune performanţe personale. Am făcut tot ce am putut la momentul actual", a declarat Robert Glinţă, campion balcanic.

Balcaniada de la Oradea a fost prima competiţie majoră din cele trei pe care forul român de specialitate le organizează în acest an. În iulie urmează Campionatul Internaţional al României, întrecere care poate asigura biletele pentru Rio de Janeiro.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri