Rugăciune pentru unitatea creștinilor

Data publicării:
rugaciune 200114

Opt preoți de la tot atâtea confesiuni din Oradea s-au rugat împreună pentru unitatea creștinilor. Acesta este cel de-al doilea eveniment din cadrul săptămânii de rugăciune ecumenică.

"Dacă suntem în rugăciune în numele Domnului, cu adevărat putem să mergem pe un drum. Iar drumul care ne cheamă pe noi toți să mergem este cel al unității", a explicat Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.

"Domnul episcop Bercea are dreptate când spune că nu numai români, maghiari sau alte naționalități, ci trebuie să devenim poporul lui Dumnezeu, națiunea care are ca identitate primară să fie a Domnului", confirmă István Csűry, episcopul Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului.

"Este important să fim împreună și nouă Dumnezeu spunea că rugăciunea este timpul de expunere al sufletului înaintea lui Dumnezeu", este de acord Gheorghe Popa, pastor penticostal.

"E o normalitate, deci nu mi se pare ceva deosebit. Un singur Dumnezeu există. Și ne rugăm la El. Toleranța-i cuvântul de ordine, și chiar și pe linia religioasă", spune un enoriaș.

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor se organizează la nivel global, în luna ianuarie. La Oradea, este al treilea an în care slujbele se țin în mod organizat, în bisericile fiecărui cult religios prezent în oraș. Următoarea slujbă ecumenică va avea loc luni seara la Biserica reformată de pe strada Beiușului.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Monica Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri