Ryanair va suspenda zborurile de la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
Prima_cursa_Ryanair_Barcelona-Oradea-Barcelona_ROL1544

Adio, zboruri din Oradea către Anglia, Italia, Spania şi Germania! Compania aeriană Ryanair a anunţat că din toamnă va suspenda toate cursele externe operate de pe aeroportul din oraşul bihorean. În lipsa lor, călătorii din zonă vor avea la dispoziţie cursele interne şi un zbor charter spre Antalya pe perioada verii. Nemulţumiţi, aceştia spun că vor opta din nou pentru aerogările din Ungaria sau Cluj-Napoca.

Compania irlandeză Ryanair a anunţat că va sista, din toamnă, toate zborurile pe care le operează pe aeroportul din Oradea. Este vorba despre cursele către Milano, Memmingen, Barcelona, Dusseldorf şi Londra.

"Din motive comerciale, Rynair nu va opera zboruri din-către Oradea în programul de iarnă 2018. Vom continua să operăm 5 rute pentru programul Vară 2018 către cele cinci destinaţii, acestea fiind disponibile acum pe rezervări pe site-ul Ryanair.com", au transmis reprezentanţii companiei.

"Decizia este una surprinzătoare în condiţiile în care reprezentanţii companiei s-au declarat în dese rânduri mulţumiţi de gradul de ocupare al zborurilor de la Oradea. Ba mai mult în cursul lunii trecute au sărbătorit pasagerul cu numărul 100.000 care a călătorit pe aeroportul din nord-vestul ţării", a relatat Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.

Hotărârea companiei irlandeze de a nu mai opera curse internaţionale de pe aeroportul bihorean îi afectează pe călători.

"Cred că au pus în dificultate puţin lumea şi era bine, era aproape pentru lumea care nu poate să se ducă până la Cluj."

"- Veţi merge la Cluj de acum încolo sau în Ungaria ?
- Mă gândesc să merg la Budapesta sau la Cluj."

La finalul lunii februarie, Rynair a anunţat că îşi închide baza de la Timişoara din cauza performanţelor comerciale slabe.

"Nu cred că nu sunt clienţi. Aveau clienţi. Cred că nu de aici e problema, ci de undeva de mai sus."

"Dacă tot au investit atât de mult în acest aeroport, ar merita să meargă mai departe cu toate liniile."

În mod normal, companiile aeriene trec la orarul de iarnă la finalul lunii octombrie. De atunci orădenii vor rămâne fără zboruri internaţionale din propriul oraş în condiţiile în care de pe aeroportul bihorean mai sunt efectuate doar curse interne şi charter către Antalya, pe perioada de vară.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri