Săptămâna mobilității, nu și pentru orădeni

Data publicării:
BETA biciclete

Săptămâna europeană a mobilităţii se desfășoară între 16 şi 22 septembrie. Teoretic, în această perioadă oamenii ar trebui să folosească mai mult mijloacele de transport care nu polează aerul. Orădenii sunt greu de convins.

"Nu-mi pot permite din motive de timp să mă deplasez altfel", spune un localnic. "Pe unde să umblu dacă nu sunt locuri pentru biciclişti?", se întreabă altul. "Nu sunt spaţii pentru biciclişti, aici e marele necaz", a observat altul. 

Mihai şi-a cumpărat o bicicletă în urmă cu doi ani şi de atunci foloseşte din ce în ce mai rar maşina, ca să scape de traficul aglomerat. "Dacă am ocazia să folosesc bicicleta şi am de mers undeva unde ştiu că îmi va lua foarte mult timp cu maşina din cauza traficului, folosesc neapărat bicicleta", spune Mihai Straciuc.

Singurele acţiuni pe care le-a organizat administraţia locală de săptămâna europeană a mobilităţii sunt forumuri de discuţii şi concursuri de biciclete.

"Vrem ca mare parte din orădeni să lase maşinile acasă şi să folosească mijloacele de transport în comun sau bicicletele", îşi doreşte Ovidiu Mureşan, viceprimarul municipiului Oradea.

Săptămâna mobilităţii se va încheia la Oradea cu un tur al bicicliştilor.

reporter: Florina Fofiu

operatori: Monica Pop, Feher Jozsef

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri