Şeful Inspectoratului Școlar Bihor a fost demis

Data publicării:
Negrean Daniel

Fostul inspector general al învăţământului bihorean a fost demis printr-un ordin emis de ministrul Remus Pricopie. Documentul a sosit luni seară în Oradea şi a fost însoţit de al doilea ordin al ministrului Educaţiei, prin care inspectorul general adjunct Nicolae Avram este desemnat să preia atribuţiile lui Negrean.

Noul şef al Inspectoratului Şcolar Bihor va rămâne în funcţie până la organizarea unui concurs, dar nu mai târziu de finalul anului şcolar.

În actul de înlocuire din funcţie a liberalului Daniel Negrean cu social-democratul Nicolae Avram nu este specificat motivul luării acestei decizii.

Totuşi, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, este de părere că acuzele privind o posibilă implicare a lui Daniel Negrean în campania electorală pentru europarlamentare, prin trimiterea unor elevi la o acţiune organizată de Ziua Europei, ar putea fi o explicaţie pentru demiterea sa.

Ioan Mang, președintele PSD Bihor: "Este interzis să faci politică și de a da dispoziții ca elevii să participe câte o clasă din fiecare școală cu anumite acțiuni cu caracter, până la urmă... politic. Cum eu am primit sesizarea, au primit-o și alții, poate chiar și domnul ministru."

Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei de Învățământ din Senatul României: "Urmează evaluarea națională de la clasa a VIII-a și examenul de bacalaureat, deci perioada cea mai dificilă a anului. Nu știm care au fost motivele pentru schimbare, dar cred... ca ministru am vrut să îmi întăresc armata în preajma unor evenimente, importante."

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri