Sari la conținut

SkirtBike 2017 | Ia româneascã, promovatã pe biciclete

Ia românească a fost promovată pe biciclete la Oradea. Aproape 300 de femei s-au îmbrăcat în fuste și bluze tradiţionale și au pedalat zeci de minute prin oraș pentru a promova stilul de viață sănătos și feminitatea. SkirtBike a fost inițat în București în 2010, iar în Oradea se află la a patra ediție.

Cristina Isăilă și Ligia Jorda s-au cunoscut acum un an, la SkirtBike 2016, și au rãmas bune prietene.

"Mie mi-a plăcut foarte tare de la început ideea. Ideea de a fi pe bicicletă, ideea unei comunități de femei libere și care sunt mândre de faptul că sunt femei și e un eveniment super", spune Cristina.

"Pe lângă că e foarte frumos, sunt femei minunate, ne-am și împrietenit, am găsit o grămadă de femei faine, frumoase. Se promovează, în primul rând, mersul pe bicicletă, în al doilea rând se promovează feminitatea și cred că și prietenia", a completat Ligia Jorda.

Ediția de anul acesta a promovat portul național românesc, așa cã fiecare din cele aproape 300 de femei care au pedalat timp de 40 de minute a fãcut îmbrãcatã în ie.

"Anul acesta, dacă tot a fost și în presa locală și internațională foarte multă discuție despre motivele românești preluate chiar de către designeri străini, ne-am gândit că ar fi interesant să promovăm portul tradițional românesc", a explicat Ligia Oală, organizatoare.

"Mă bucur că se pune accent pe portul românesc, este minunat", recunoaşte una dintre participante.

"Eu merg pe bicicletă, în mod normal zilnic aproape. Merg la serviciu, deci mi se potrivește", spune alta.

SkirtBike s-a desfãșurat pentru prima datã în București în 2010, iar în Oradea se aflã la a patra ediție. Alte 15 orașe s-au alãturat acestei mișcãri care promoveazã un stil de viațã sãnãtos și feminitatea.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş