Tabără de astronomie pentru copii în Baia Mare

Data publicării:
astromania MM

Cerul nopții, așa cum poate fi văzut la Complexul Astronomic din Baia Mare este analizat de zeci de copii îl analizează cu atenție în cadrul orelor de astronomie predate pe înțelesul lor. Printre micii pasionați de studiul bolții cerești se află și Ervin, un băiețel de doar 7 ani.

"Am ales să vin în această tabăra pentru că îmi place spațiul, îmi plac navetele spațiale, îmi plac extratereștri și, în primul rând, îmi plac planetele."

Programul educațional de astronomie dedicat copiilor cu vârste între 7 și 15 ani se desfășoară pe parcursul a două săptămâni. Sunt câte două ore pe zi, de marți până vineri, pentru fiecare dintre cele două grupe de vârstă.

"- Ce învățați aici?
- Cum s-au format galaxiile, despre Big Bang, unde este centrul universului."

"E distractiv și și învățăm și stau cu prietenii mei."

"Sunt pasionată de planete și îmi plac foarte mult. Acasă am și un telescop."

"Vom învăța, ne vom distra, vom experimenta, vom face observații. Sunt copii foarte pasionați de acest domeniu și este o plăcere să îi avem lângă noi și să muncim împreună cu ei", spune Ovidiu Ignat, manager Complexul Astronomic Baia Mare.

Specialiștii spun că programul este o alternativă de petrecere a vacanței.

"Odată le găsește ceva de lucru, de făcut copiilor care se vor plictisi imediat în vacanță în absența alternativelor, apoi îmbinăm cunoașterea cu divertismentul și recreația", explică Ciprian Crișan, de la Complexul Astronomic Baia Mare.

Costul taberei de astronomie este unul simbolic, de doar 4 lei/zi - echivalentul unui bilet de acces în Complexul Astronomic Baia Mare.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri