Sari la conținut
News Alert

Tânăr mort la Satu Mare | Suspiciuni de tâlhărie

Apar noi detalii în cazul tânărului din Satu Mare care a murit în spital după ce a fost găsit inconștient pe stradă. Apropiații lui bănuiesc că a fost victima unei tâlhării, pentru că banii pe care i-a câștigat la un aparat de jocuri de noroc nu au mai fost găsiți. Moartea bărbatului este anchetată atât de polițiști, cât și de o comisie din cadrul Spitalului Județean Satu Mare, care verifică și acuzații de malpraxis în acest caz.

sm

În seara de 20 noiembrie tânărul de 31 de ani a fost găsit inconștient, într-o stație de autobuz din Satu Mare, cu bicicleta lângă el. Cunoscuții spun că fusese la un local din zonă, unde și-a petrecut seara.

"Apropiaţii bărbatului spun ca acesta a fost într-un bar de pe strada Careiului în seara incidentului. Ar fi consumat o bere iar apoi a jucat preţ de câteva minute la un aparat mecanic unde a şi câştigat o sumă importantă de bani", a aflat Claudiu Mihuţ, reporter Digi24 Oradea.

Potrivit martorilor, când a părăsit barul bărbatul nu părea că ar fi băut în exces. Camerele publice de supraveghere şi cele ale localului nu au înregistrat însă ce s-a întâmplat la o distanță de nici 50 de metri.

"A câştigat la aparate o sumă drăguţă de bani, sumă care nu mai fost găsită, nici de familie nici de Poliţie drept urmare ne-am gândit că ar putea să fie vorba despre o tâlhărie. S-ar fi putut ca aceea tâlhărie să se fi produs după ce tânărul a căzut", susţine Călin Culcean, colegul bărbatului.

Inconștient, tânărul a fost găsit de un echipaj de Poliție, iar o ambulanță l-a transportat la Spitalul Județean. După câteva ore de investigaţii, medicii i-au pus diagnosticul de intoxicație cu alcool și l-au lăsat să plece acasă.

"A urmat apoi un calvar pentru tânărul decedat, dureri violente, stări de vomă, pierderi de echilibru, confuzie, prietenii şi familia care au vorbit cu el în aceea perioadă spun că adresa doar cuvinte scurte", îşi aminteşte Călin Culcean.

Vâzând că starea bărbatului se înrăutăţeşte, soţia lui a chemat ambulanţa, iar tânărul a ajuns din nou la spital. În urma unei analize la tomograf, medicii de la UPU au stabilit că a suferit o fractură craniană cu contuzie cerebrală severă.

Starea de sănătate a bărbatului s-a agravat, iar vineri medicii l-au declarat în moarte cerebrală, pentru a permite începerea procesului de prelevare a organelor. Deşi familia era de acord cu donarea, medicul legist nu şi-a dat consimţământul, iar moartea biologică a fost declarată luni dimineața.

"Ca urmare a faptului că ieri a survenit decesul victimei, cercetările vor continua sub aspectul săvârşirii uciderii din culpă. Ele vor viza întregul complex de împrejurări, atât cel în care s-a petrecut evenimentul, cât şi cel în urma căruia s-a produs decesul", a transmis inspectorul Răducu Silaghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Satu Mare.

Apropiaţii spun că tânărul a fost tratat greşit, motiv pentru care 150 de persoane au protestat duminică seara în faţa Unităţii de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Florin Lucuţa