Sari la conținut

Târg de produse tradiţionale. Producătorii din patru judeţe şi-au expus produsele la Oradea

La târgul de produse tradiţionale organizat la Oradea au venit mai mulţi producători din patru judeţe. Cârnaţii, slănina, brânzeturile, pălinca, mierea sau prăjiturile de casă le-au făcut cu ochiul vizitatorilor care nu au plecat acasă cu mâna goală. Maria Vraja a venit tocmai din Maramureş ca să-şi promoveze prăjiturile făcute după reţete numai de ea ştiute cu ingrediente din propria gospodărie.

"Ouă de la găinile din curte, lăptic, brânzică, avem cu brânză, cu mac, avem foi, rotiţe, tot ce făceau bunicii noştri pe vremuri. Noi spunem că sunt mai sănătoase produsele de casă şi făcute în casă."

La târg a participat şi Florian Chişe cu patru sortimente de pălincă din prune, piersici, pere şi gutui. Toate sunt atestate ca fiind produse tradiţionale.

"Din orice fruct poţi să faci o pălincă bună, numai să ştii să o faci. Pălinca de gutui este mai selectă, mai rară, nu ai randament la ea, dar e foarte bine apreciată."

Şi pentru că este sănătoasă şi ecologică, nici mierea nu a lipsit de pe tarabe la fel ca fructele uscate.

"Aici sunt doar pentru expoziţie, fructe exotice, respectiv fructe uscate, confiate cu miere de salcâm, care absoarbe aromele din fructe şi este o delicatesă", spune Ioan Oros, producător de miere.

La târgul de produse tradiţionale organizat la Oradea au participat producători din Bihor, Sălaj, Maramureş şi Arad.

Reporter: Anca Deac
Operator: Darius Pop

Editor web: Adrian Laboş