Un bărbat cu dizabilități din Oradea este legitimat la un club de golf din România

Data publicării:
golf 100114

Ionică Duhaschi a descoperit acest sport din întâmplare, la invitaţia unui vecin.

"Prima dată când l-am văzut mi s-a părut greu. Dar nu, merge foarte uşor dacă ai puţină ambiţie, e un sport de relaxare, la iarbă verde, e foarte frumos", spune bărbatul.

În urmă cu mai mulţi ani, pe când era angajat la CFR, mister Ionică, aşa cum îl alintă pe teren colegii de golf, a fost zdrobit între două vagoane şi a rămas fără un braţ.

"A fost ceva uimitor pentru că la noi la teren nu este multă lume, şi văzând un om fără o mână încercând să joace acest sport, m-a bulversat, am rămas uimit", recunoaște Radu Cîrţînă.

La fel de mirat a rămas și Gabriel Toader, jucător profesionist de golf: "Gândiţi-vă că în momentul în care nu ai un braţ sau un picior eşti invalid, tu crezi despre lume că te dă la o parte. Nu! Eşti special ai aceleşi posibilităţi ca şi un om normal."

Ajutat de un jucător profesionist, domnul Duhaschi vrea să devină un adevărat specialist al golfului. Iar pentru cei care trec prin calvarul unor accidente care îi lasă cu diverse deficienţe, are un mesaj cât o lecţie de viaţă.

"Să nu se lase, să fie optimişti, asta este viaţa, mergem înainte!"

reporter: Bogdan Costea
operator: Rezmuves Robert

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri