Bijuterii din plăci electronice

Data publicării:
bijuterii placi j


„Am ales culorile, am tăiat fiecare bucată de creion, individual, după care le-am lipit, iar ulterior am intervenit cu un marker și spre final am turnat un strat foarte subțire de rășină”, explică Andrei Abrudean, designer de bijuterii.

Piesele lui Andrei și-au făcut loc în lumea bijuteriilor handmade acum trei ani. Povestea a început după ce s-a angajat într-o firmă în care se produceau plăci electronice.

„Acolo fiind înconjurat de o grămadă de plăci  și o grămadă de componente mă gândeam cum pot să le pun în valoare, cum aș putea să le transform în altceva. După plăci am trecut la alte materiale nonconformiste cum ar fi creioanele colorate, pietrele de râu în amestec cu sârmă de cupru reciclată din bobine”, mai spune Andrei.

În scurt timp, dintr-un simplu angajat a ajuns pe lista participanților la târguri și concursuri de bijuterii handmade organizate în țară.

„E singura piesă din colecția pe care am prezentat-o acum doi ani la un concurs de bijuterie. Restul au fost vândute, au fost vândute atât în țară cât și în afara țării”, continuă designerul timișorean.

Anglia, Franța, Germania și America sunt doar câteva locuri în care au ajuns piesele lui Andrei.

„De foarte multe ori sunt comandate de persoanele din Statele Unite, pleacă și prin Europa. De curând a plecat un pandantiv înspre Finlanda. Se întâmplă ca de multe ori să lucrez poate 10 ore pe zi atunci când am foarte mult de lucru, atunci când mă pregătesc pentru un târg”, adaugă Abrudean.

Tânărul recunoaște că munca îi este apreciată mai mult peste hotare decât în România.

„Ce-i drept, în afara țării sunt apreciate un pic mai mult, iar bijuteriile statement, impozante, sunt vândute mai bine acolo”, concluzionează tânărul.

O bijuterie unicat costă între 25 și 500 de lei.

Reporter: Angela Novăcescu

Operator: Andrei Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri