Bucurii pentru cei fugiți din calea războiului într-un colț cu pace numit Timișoara

Data publicării:
refugiati

Bilanțul violențelor din Siria este, potrivit estimărilor ONU, de peste 100.000 de morți. Magazinul familiei lui Raioan a fost distrus, iar părinții se temeau pentru siguranța copiilor lor, așa că au fugit: "Soția și trei copii sunt în Turcia". Iar băiatul de 10 ani și tatăl său, în România. În preajma sărbătorilor creștine, au făcut cunoștință cu colindele românești: ”Mulțumesc, România”

Și au primit, alături de alți solicitanți de azil ajunși la Timișoara, cadouri și bucate tradiționale: "Cadou pentru azil, pentru frig. Căciulă, fular".

Lucruri care să îi încălzească ziua și lui Mali, un tânăr de 23 de ani care și-a pierdut rudele și speranțele în conflictele din Senegal: "Sunt probleme cu rebelii. Tatăl meu a fost ucis".

Cadourile oferite solicitanților de azil au fost strânse în cadrul campaniei „Dăruieşte bucurie! Poţi fi primul care aduce sărbătoare în sufletele lor!" „Pe lângă colegii de la alte structuri din Bihor, Hunedoara, Timiș, s-au alăturat și cetățeni simpli, organizații nonguvernamentale", ne spune Filimon Pitea, director adjunct la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara.

În această perioadă, la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil - Timişoara se află aproximativ 20 de persoane.

reporter: Manuela Strinu
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri