Controale pe drumul evaziunii fiscale, Szeged - Timișoara

Data publicării:
actiune politie



La acțiune participă specialişti din cadrul Autorităţii Vamale Maghiare şi comisari ai Gărzii Financiare Timiş. Acţiunile vizează identificarea persoanelor care transportă mărfuri achiziţionate din țara vecină, fără documente legale de provenienţă sau cu documente falsificate. Astfel, aceste persoane se sustrag de la plata obligaţiilor fiscale, mărfurile urmând a fi comercializate în Timişoara, fără documente legale, anunță IPJ Timiș.

O echipă de poliţişti de investigare a fraudelor s-a deplasat pe teritoriul Ungariei, unde, alături de omologii lor, verifică toate autovehiculele înmatriculate în România, care transportă mărfuri achiziţionate din zona oraşului Szeged.

Totodată, echipe mixte de poliţişti de la Rutieră, de investigare a fraudelor şi comisari financiari, efectuează controale pe ruta Cenad - Timişoara

Acțiuni ”în oglindă”, de o parte și alta a frontierei, pentru prevenirea accidentelor de circulație

Vor să-i sancționeze pe vitezomani, pe șoferii care nu folosesc centura de siguranță și pe cei aflați sub influența alcoolului. Joi și vineri au loc acțiuni ”în oglindă” ale polițiștilor rutieri din Timiș și Csongrad, menite să prevină producerea accidentelor rutiere grave. În partea română, se acționează pe DN6 Timișoara - Cenad, principala arteră rutieră spre punctul de trecere a frontierei Cenad-Kiszombor. În Ungaria au loc controale pe raza localităților Nagylak, Magyarcsanad, Apatfalva, Mako, precum şi pe şoseaua 4415, aflată între punctul de trecere a frontierei Kiszombor şi E68.



UPDATE.
Poliţiştii anunță că au verificat, pe ruta Szeged – Kiszombor – Cenad – Timişoara, 124 de autovehicule care transportau mărfuri achiziţionate de pe teritoriul Ungariei și care erau destinate comercializării ilegale în Timişoara.

Au fost ridicate mai multe documente de provenienţă a mărfurilor, în baza cărora vor fi efectuate verificări la societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, suspectate de evaziune fiscală.

reporter: Maria Rohnean
operator: Viorel Jiva
redactor: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri