Sari la conținut

Daruri cu suflet. Timișorenii au adoptat animale pe care le vor face cadou celor dragi de sărbători

Discuție între un tată și două fetițe: ”Vrei pe asta să o luăm?”,”Da. E faină. Este foarte fină”. Olivia, o cățelușă maidaneză de doar câteva luni, s-a împrieteni foarte repede cu Briana și Suria, două fetițe din Timișoara care iubesc animalele. Tatăl lor le-a adus la târg pentru a le face un altfel de cadou de sărbători. ”De asta suntem aici că mă gândesc serios să iau în considerare să le iau un animăluț de Crăciun. Olivia e cea mai jucăușă și cea mai activă și mai era unul alb pe aici. I-aș lua pe toți dacă aș avea unde să îi țin”, spune Alexandru Matei.

”Pe Olivia”, o preferă Briana Matei. - De își place de ea? ”Are ochii mari, este frumoasă și jucăușă”.

30 de căţei au fost pregătiţi pentru adopție. Fiecare patruped are o poveste. ”Numele ei este Tapioca, are zece luni și deși are trei picioruțe este foarte jucăușă. Așa că își așteaptă stăpânul să o ia acasa de Craciun.

”Mi se pare foarte frumos, cel mai frumos să primești cadou un animăluț, dar trebuie să ne gândim că vine cu o responsabilitate. Nu putem adopta dacă știm să nu putem să avem grijă”, ”Am niște prieteni care nu au. Ar fi interesant”, ne spun vizitatorii.

”Ne-am gândit că, de Crăciun, oamenii vor să facă un bine.Spre bucuria noastră am dat spre adopție trei cățeluși și două pisici. Noi nu dăm niciun animal fără un contract de adopțiie, toți câinii noștri vaccinați, microcipați, au carnet de sănătate și pașaport”, ne-a declarat Camelia Leucuța, membru al Asociației “Animal Care Tim” Timișoara.

Fiecare animal a fost adoptat în baza unui contract, în care viitoriilor stăpâni li s-a cerut să declare pe proprie răspundere că nu îl vor lăsa înapoi pe străzi. Inițiațiva le aparține studenților de la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole din Timișoara şi a fost pusă în aplicare în colaborare cu un ONG.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche