Sari la conținut

Geantă de colecție, de dimensiuni XXL. Are doi metri laţime şi trei metri lungime

Această geantă pare a fi de dimensiuni obișnuite însă, în realitate, ea este de 100 de ori mai mare. Este un model rustic purtat de domnișoarele din familiile boierești în anul 1900. Iar dacă gențile cotidiene nu oferă prea mult spațiu de depozitare, în această geantă ar încăpea, probabil, toate lucrurile necesare unei femei moderne.

Este bestială. E mare”, ”Atrage atenția, te îndreaptă către zonele unde sunt gențile. Dacă ar fi la dimensiune normală, cred că aș purta-o”, spun privitorii.

Artizanii iscusiţi din zona Moldovei încearcă să conserve tiparele inedite ale genți.

”S-a muncit aproximativ din luna iunie până pe 2 septembrie, atunci a fost finalizată această geantă. Au lucrat un gup de șase meșteri și a rezultat această geantă cu motive rustice, tradiționale, de dimensiuni record. 

Iar dacă meșteșugarii au încercat să condenseze în geantă esența tradiției moldovenești, timișorenii dau valențe optimiste accesoriului XXL: ”În general, este o geantă a speranțelor. Este non-conformistă, dar ținând cont de amplasament, fiind mall și o zonă a nonconformismului, eu cred că este inedită și binevenită”.

Geanta uriaşă, care costă 5000 de euro, urmează să fie expusă şi în Constanța, Budapesta și Praga. Face parte dintr-o expoziție care prezintă peste 2.000 de modele, de dimensiuni obişnuite, ale producătorilor din România, Republica Moldova, Italia, Franţa, Germania, Ucraina, India şi Polonia.

Reporter: Corina Sfia
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche