Sari la conținut
News Alert

Inaugurare cu aniversarea primarului Timişoarei. Pasajul Michelangelo a fost deschis circulaţiei

Cu orchestra a fost inaugurat pasajul Michelangelo. Pe ritmurile orchestrei, primarul Nicolae Robu a tăiat panglica tricoloră chiar în ziua în care a împlinit 60 de ani. ”Dacă m-aţi fi întrebat aseară, nu ştiam că va fi finalizat. Haideţi să fim raţionali şi logici. Sigur că este o coincidenţă fericită care nu poate decât să mă bucure”, spune edilul.

Şi pentru că tot era ziua lui şi e primar, Robu a fost primul care a parcurs cei 450 de metri de pasaj cu maşina: ”Este nemaipomenit. Neted, perfect!”, - Paharul stă pe bord? ”Stă, stă”.

După inaugurare, pasajul subteran a fost deschis şi pentru şoferii timişoreni, care aşteptau această zi de opt luni:
”În sfârşit, a dat Dumnezeu şi s-a deschis. Să sperăm că nu se va inunda cum se aude”,
”Din greşeală, am trecut pe aici şi am întors la semnafor special ca să trecem prin pasaj”,
”E ok. Ne bucură faptul că s-a finalizat lucrarea”.

Cea mai grea etapă a lucrărilor a fost hidroizolaţia pereţilor pe unde apa se infiltra la fiecare ploaie. Acum, constructorul spune că a rezolvat problema.

”S-au folosit nişte pompe circulare care au împiedicat ca apa să urce, după care pasajul a devenit, să vă imaginaţi, o cuvă închisă ermetic şi, în mod normal, nu ar mai trebui să pătrundă apa”, ne-a declarat Bogdan Belcea, reprezentantul firmei de construcţii.

Finalizarea lucrărilor a fost amânată de mai multe ori, termenul iniţial fiind septembrie 2014. Dar, din cauza vremii, cum se scuză autorităţile, ele au cerut o amânare, care a şi fost aprobată de Uniunea Europeană şi astfel termenul-limită a devenit 29 mai 2015. Construirea subpasajului a costat 50 de milioane de lei, iar 40 de milioane reprezintă finanţarea nerambursabilă.

Șantierul pasajului Michelangelo din Timişoara: lucrări reluate, doar teoretic 

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche