Sari la conținut
News Alert

Maidanezii din Timișoara, sterilizați de medici din DanemarcaSterilizările au loc la adăpostul Danyflor – societatea de ecarisaj a Primăriei. Medicii veniți din nordul Bătrânului Continent și-au propus să castreze câte 20 de animale în fiecare zi. Ei nu sunt de acord cu legea eutanasierii și susțin că perioada de 14 zile în care câinii pot fi adoptați înainte de a fi eutanasiați este prea scurtă.

 

Până în prezent, potrivit autorităților locale, în Timișoara sunt peste 1.600 de câini sterilizați din cei aproximativ 3.000 de maidanezi aflați pe străzile orașului. Organizațiile neguvernamentale caută soluții pentru a-i convinge pe timișoreni să adopte cât mai multe animale, dar demersurile lor nu au avut rezultatele așteaptate: la târgul de adopții canine care a avut loc în weekendul trecut au fost adoptați numai doi câini.

18

 
La adăpostul societății de ecarisaj din Timișoara se află peste 350 de câini. Cazați nu pot fi mai mult de 500. Mulți dintre câinii sterilizați sunt lăsați înapoi în stradă. Printre cauzele înmulțirii necontrolate a animalelor comunitare, cap de listă este abandonarea acestora de către stăpâni, susțin reprezentanții organizațiilor neguvernamentale.

Campania de sterilizare se va desfăşura până în 27 octombrie. Animalele care vor intra în adăpost vor fi şi microcipate, dacă nu sunt deja, şi se vor trece într-o listă de evidenţă.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă