Ore de sport pe coridor, într-o școală din Arad. Sunt deranjate celelalte ore, există pericol de accidentare

Data publicării:
sport prima

Şcoala Gimnazială ”Ştefan Cicio Pop” din Arad s-a mutat în această toamnă într-un spaţiu nou reabilitat. Unitatea nu are însă niciun loc în care copiii ar putea face orele de educaţie fizică. Aşa că, pe timp de iarnă, profesorii au de ales între organizarea de jocuri pe coridoare sau... fotbal în ploaie sau ninsoare.

”În măsura în care venim pe coridor să facem, deranjăm celelalte ore, plus există pericolul de accidentare că nu avem nici un fel de protecţie al copiilor, e problemă mai ales cu cei mici, clasele I - IV”, afirmă Marcel Furdui, profesor de educaţie fizică.

- Vă deranjează atunci când se ţin aceste jocuri la educaţie fizică pe coridoare? ”Evident, evident că deranjează orele, deci... dar domnul profesor ce să facă? Se adaptează şi dumnealui”, precizează Leptina Bătrânuţ, învăţătoare.

”Am hotărât ca orele de sport să se desfăşoare în sala de clasă fără a deranja celelalte ore, acum dacă unii profesori au considerat că spaţiul este inadecvat, nu ne-au adus la cunoştiinţă că orele se desfăşoară pe coridor”, precizează Sebişan Ramona, directorul Şcolii Gimnaziale "Ştefan Cicio Pop".

Direcţiunea şcolii a sesizat Primăria Arad despre această problemă încă de la începtului anului şcolar, în septembrie, însă până acum nu a primit decât o promisiune că şcoala va fi dotată cu o sală de sport.

”Problema ar putea fi rezolvată uşor chiar în acest moment, pentru că cele două clădiri din spatele meu sunt două săli de sport, ambele administrate de către Primărie. Problema e că ele sunt ocupate în acest moment de alte cluburi din oraş”, afirmă Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

”Sălile, complexele sportive de care aminteaţi sunt: unul în proprietate privată, iar celălalt este al Clubului Sportiv Municipal şi este o sală destinată sportului de performanţă. Pentru această şcoală şi pentru încă o unitate de învăţământ din municipiul Arad, în acest an vor începe procedurile pentru construirea unor săli de sport”, ne-a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Singurele spaţii libere în interiorul şcolii unde s-ar putea organiza orele de educaţie fizică în acest moment sunt cele destinate bibliotecii. Acestea sunt ocupate însă de cărţi adunate în saci, care aşteaptă de 4 luni ca Primăria să aloce fonduri pentru rafturi.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri