Sari la conținut

Primăria din Sacoşu Turcesc, prădată de hoţi. Dintr-o încăpere a fost furată o cutie de valori cu 12.000 de lei

Furtul a fost descoperit în această dimineaţă, în jurul orei 8, când primii angajaţi ai Primăriei Şacoşu Turcesc au ajuns la serviciu. Criminaliştii au fost imediat chemaţi la faţa locului. Oamenii legii au adus şi un câine de urmă.

Poliţiştii bănuiesc că hoţii au intrat în Primărie prin spatele clădirii. Au sărit această poartă şi au forţat uşa care face permite accesul către biroul în care se afla cutia valorică.

Poliţiştii au verificat fiecare încăpere şi au vorbit cu toţi angajaţii Primăriei. Instituţia are camere de supraveghere, însă hoţii se pare că s-au ocupat şi de ele, spune edilul comunei. ”Au funcţionat, doar că sunt întoarse spre tavan şi cred că a dispărut şi baza de date cu înregistrările, au luat-o”, afirmă Gabriel Koller, primarul comunei Sacoşu Turcesc.

Hoţii au furat 12.000 de lei. Din fericire, o parte din suma de 44.000 de lei, cât era iniţial în primărie, fusese deja distribuită angajaţilor, cu o zi în urmă.  Acum, şapte sau opt persoane, însoţitori ale persoanelor cu handicap, au rămas fără bani. ”O să găsim soluţie legală să-i primească. În câteva zile”, spune Gabriel Koller.

Dacă vor fi găsiţi, hoţii pot sta până la 15 ani după gratii pentru furt calificat.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche