Recent înfiinţata Direcţie Regională a Finanţelor Publice Timişoara face clasamentul datornicilor

Data publicării:
datornici



Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara a fost recent înființată, iar Lucian Heiuș, din Hunedoara, este directorul general al structurii. 2.277 de angajaţi vor deservi Finanţele din regiune, cei mai mulţi – aproape 600 dintre ei – lucrează în Timişoara.

Despre județul Timiș, directorul Lucian Heiuș susține că „este județul în care întâlnim cea mai mare evaziune fiscală din vestul țării. Domeniile de risc fiscal sunt agricultura, sectorul de legume-fructe, carne, cel în care există accize, și vorbim aici despre alcool și tutun. E şi normal să fie aşa pentru în Timiş sunt cele mai mari încasări, cele mai multe tranzacţii şi aşa mai departe. La nivel naţional, evaziunea este de 18%, în timp ce media în UE este undeva la 12 procente. Timişul se află în topul judeţelor, datorită volumului mare de activităţi fiscale“.

În ceea ce privește executarea silită, în primele 10 luni ale anului 2013 au fost puse aproape 160.000 de popriri bancare. Valoarea acestora depășește 890 de milioane de lei. Comparativ, pe tot parcursul anului trecut au fost instituite 185.000 de popriri bancare, în valoare de peste 1 milion de lei.

Peste 3.000 de controale au fost făcute în 2013, până în prezent, sumele atrase fiind de aproape 625 de milioane de lei.

179 de posturi au fost reduse în urma înființării Direcției Regionale a Finanțelor Publice Timișoara, cele mai multe, aproximativ 100 de persoane, fiind din județul Arad.

reporter: Miodrag Hojda
editor web: Călin Ţenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri