Sari la conținut

Reparație cu repetiție. DJ 588 a fost modernizat în 2013 şi reparat, din nou, în vară

Locuitorii din Clopodia şi Jamu Mare, cele două localităţi legate de drumul judeţean 588, au răsuflat uşuraţi în urmă cu un an când autorităţile au tăiat panglica şi au inaugurat şoseaua modernizată. Bucuria nu a durat prea mult. După un an, șoseaua arăta asa...

Drumul a fost reparat, dar degeaba. S-a lucrat atât de prost încât șoseaua e în continuare traseu cu obstacole pentru șoferi. Gropile de pe drumul care duce înspre localitatea Clopodia au fost plombate în vară. Dar nu au rezistat nici două luni. Asfaltul a crăpat din nou și a lăsat în urmă aceleași cratere.

Șoferii s-au săturat să circule cu mașinile prin cratere și spun că lucrarea din vară a fost făcută de mântuială. - Cum sunt plombele puse în vară? ”Parcă nici nu le-ar fi pus. În batjocură”, - Vă stricaţi maşina? ”Vai de mine. Am trei - patru şi toată ziua tre' să le faci. Astea zici că le-au făcut aşa aiurea, numai să se afle în treabă”, - L-a reparat în vara asta. Vă stricaţi maşina? ”Dacă nu le repară, s-ar putea în iarnă”, ”Materialul prost”, - Vă e teamă că vă stricaţi maşina? ”Da”, - Aţi păţit-o? ”Da”.

Pe drumul județean 588 mai trec și străini. Ce impresia le-a lăsat șoseaua? ”În Italia lucrul aşa nu se poate. Uite cum e se rupe imediat”.

Șoseaua se află în administrarea Consiliului Județean Timiș. Reprezentanții instituției au aflat de la echipa Digi24 Timișoara despre starea actuală a drumului și dau asigurări că vor lua măsuri.  ”Contractul de lucrări presupune o garanţie de 7 ani. Sunt convins că conducerea Drumurilor Judeţene va face toate demersurile ca firma care a lucrat acolo să remedieze. Dar să remedieze aşa cum trebuie în aşa fel încât să nu facem intervenţii non-stop acolo”, ne-a precizat Călin Dobra, vicepreședintele CJ Timiș.

Contactați telefonic, reprezentantii firmei de construcții spun că vor preleva mostre din asfalt, pe care le vor trimite la un laborator specializat. Așa speră să afle de ce drumul reparat de ei continuă să se strice. Șoseaua dintre Jamu Mare și Clopodia are doar 7 kilometri. Modernizarea ei a costat 6 milioane de lei și a fost decontată de bugetul județului Timiș.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche