Spre rugby, de la o vârstă mică

Data publicării:
rugby tag


„Acest proiect este important pentru că, în primul rând, promovează mișcarea, activitatea fizică. Promovează dorința copiilor de a se mișca într-un cadru organizat. Apoi urmează asocierea cu performanța, echipa de rugby fiind un nume național și internațional – de aici și dorința celor mici de a fi ca modele lor”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara.

„Deja de la această vârstă, copiii, cei care simt o atracție spre acest sport se pot îndrepta spre rugby și îi așteptăm cu brațele deschise”, completează şi Duşan Filipaş, vicepreşedintele Timişoara Saracens.

Rugby4schools se va desfăura de luna aceasta până în mai, în patru școli din Timișoara: Școala Gimnazială nr. 16, Școala Gimnazială nr. 30, Liceul Teoretic „Nikolas Lenau” și Colegiul Național Bănățean. Finalistele se vor întrece pe arena Gheorghe Rășcanu, din Ronaț.

„Sunt convinsă că atât copiii, cât și cadrele didactice, colegii noștri și, în mod evident, părinții – cei care până la urmă solicită ca ai lor copii să își petreacă timpul liber într-un mod diferit vor aplauda și vor fi încântați de acest proiect care se va desfășura, credem noi, cu mare succes în unitățile de învățământ”, a precizat şi Aura Danielescu inspector-șef IȘJ Timiș.

Tag Rugby-ul este o activitate fizică rapidă fără contact direct cu adversarul, care se adresează atât băieților, cât și fetelor, sau echipelor mixte. Este o combinație între distracție și energia dată de mișcare, care se găsește pe agenda educațională europeană din ce în ce mai des.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri